T H O R   I I I
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix (Mastin)
Leeftijd
± 05/03/2015
Schouderhoogte
Grote hond: 63 cm hoog en 38 kg.
Uiterlijk
Lichtbruin/wit, korte dikke vacht.
Herkomst
Spanje, Santiago de Compostella (Galicië)

Xestion Etica do Abandono ofwel kortweg XEA is een nieuwe dierenwelzijnsorganisatie opgericht begin 2018 door Oscar Villar. Deze organisatie stelt zich tot doel om het probleem van gedumpte- en zwerfhonden in de regio op een diervriendelijke manier aan te pakken door middel van contracten aan te gaan met omliggende gemeenten voor opvang, een adoptieprogramma, voorlichting over verantwoord huisdierenbezit en het belang van chippen en steriliseren. Ze werken samen met andere dierenwelzijnsorganisaties in Galicië waaronder Refugio Canino Bando.
XEA stapt feitelijk in het gat van gemeenten ten westen van Santiago de Compostella, waar nog geen beleid was voor thuisloze honden omdat deze net buiten het werkterrein liggen van de andere asielen in de regio.
XEA heeft nu het beheer over een opvangplek in het plaatsje Brandomil genaamd "A Cova da Lobo" (de wolvengrot) dit was voorheen een dodingstation. XEA zet zich nu in om de honden te herplaatsen in binnen- en buitenland.
Verblijfplaats
Nijmegen, in een opvanggezin met een andere hond.
Karakter THOR werd door zijn Spaanse verzorgers aan ons beschreven als een rustige hond, één bonk liefde. Na aankomst in Nederland blijkt THOR inderdaad een schat van een hond te zijn. HIj is leuk, lief, stabiel, sociaal, mensgericht, rustig en hij wordt steeds vrolijker.
In huis is hij rustig en draait al goed mee met het ritme van het opvanggezin. THOR komt graag eens een knuffel halen zonder hierin opdringerig te zijn. De andere hond in het opvanggezin wil best met THOR spelen maar THOR gaat hier nog niet echt op in. Alleen speelt hij (nog) niet, wat je hem ook aanbiedt.
Met de andere hond gaat hij goed om, hij vertoont weinig interesse in haar maar begrijpt de hondentaal goed. THOR kan traplopen.
Het alleen blijven moet mogelijk enigzins opnieuw opgebouwd worden. THOR houdt zijn opvangmoeder goed in de gaten. Als zij weg gaat, wilde hij in het begin nog wel eens even gaan piepen. Uiteraard traint het opvanggezin om het alleen zijn verder op te bouwen en inmiddels gaat het goed. THOR is volledig zindelijk.
THOR gaat graag mee wandelen en kan een flinke wandeling goed aan. Tijdens de wandelingen loopt hij al behoorlijk netjes mee. Hij is niet bang voor verkeer en goed gesocialiseerd, ook in de stad. Af en toe wil hij wat aan de riem trekken maar het opvanggezin traint uiteraard om hem dit af te leren. Hij is hierin goed te corrigeren. Alle honden, groot en klein, passeert hij vriendelijk en met een kwispelende staart. Ook in het contact met vreemde mensen is hij vriendelijk.
THOR gaat inmiddels graag mee in de auto. In het begin vond hij het wat spannend dus het opvanggezin moest hem in de auto tillen. Een stukje leverworst doet echter wonderen en THOR springt inmiddels zelf in de auto.

Klik hier om wat filmpjes te bekijken van Thor in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
THOR kan als hond alleen geplaatst worden, mits adoptanten beseffen dat ze het alleen thuis blijven mogelijk opnieuw moeten opbouwen. THOR zou ook goed passen in een gezin met rustige kinderen.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal. THOR is niet getest met katten maar negeert de rondlopende katten bij het asiel.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden THOR leefde bij zijn Spaanse eigenaar in een tuin, vanwaar hij werd weg gehaald door de politie wegens verwaarlozing. Sinds die tijd verblaaf hij ruim een jaar in het asiel van XEA. THOR is dus niet gewend aan een leven binnenshuis en zal mogelijk nog e.e.a. moeten leren.
Kosten: € 295,-- gift + € 110 ,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG