T H O R   I I I
contactpersoon
voor meer info:
jildou@sos-strays.nl
+31 (0)6-19927669
  Vanaf 15.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix (Mastin)
Leeftijd
± 05/03/2015
Schouderhoogte
Grote hond: 56 cm hoog en 31 kg.
Uiterlijk
Lichtbruin/wit, korte dikke vacht.
Herkomst
Spanje, Santiago de Compostella (Galicië)

Xestion Etica do Abandono ofwel kortweg XEA is een nieuwe dierenwelzijnsorganisatie opgericht begin 2018 door Oscar Villar. Deze organisatie stelt zich tot doel om het probleem van gedumpte- en zwerfhonden in de regio op een diervriendelijke manier aan te pakken door middel van contracten aan te gaan met omliggende gemeenten voor opvang, een adoptieprogramma, voorlichting over verantwoord huisdierenbezit en het belang van chippen en steriliseren. Ze werken samen met andere dierenwelzijnsorganisaties in Galicië waaronder Refugio Canino Bando.
XEA stapt feitelijk in het gat van gemeenten ten westen van Santiago de Compostella, waar nog geen beleid was voor thuisloze honden omdat deze net buiten het werkterrein liggen van de andere asielen in de regio.
XEA heeft nu het beheer over een opvangplek in het plaatsje Brandomil genaamd "A Cova da Lobo" (de wolvengrot) dit was voorheen een dodingstation. XEA zet zich nu in om de honden te herplaatsen in binnen- en buitenland.
Verblijfplaats
Moordrecht, in een opvanggezin met andere honden, katten, kippen, paarden en kleinvee.
Karakter THOR werd door zijn Spaanse verzorgers aan ons beschreven als een rustige hond, één bonk liefde. Na aankomst in Nederland bleek THOR werkelijk een schat van een hond te zijn.
THOR is leuk, lief, stabiel, sociaal, mensgericht en vrolijk. In huis is hij rustig en hij draait al goed mee met het ritme van het opvanggezin.
THOR is een echte mensenhond met een onderdanig karakter. THOR is een rustige hond die graag in je buurt is.
THOR houdt van alle mensen, groot of klein, hij vindt iedereen leuk en is dan ook niet waaks, evenmin blaft hij veel. THOR ligt niet in de bench maar gewoon op zijn kussen. Hij heeft geen verlatingsangst.
THOR Luistert goed. Loopt keurig aan de riem en trekt niet. THOR spreekt de hondentaal prima. Hij heeft met geen enkele hond een probleem, ook niet met katten.
Wandelen vindt hij heerlijk, als hij hoort dat je de riem pakt wordt hij heel enthousiast. Hij gaat graag mee in de auto en springt er zelf in. In de tuin graaft hij graag, maar met spelen heeft THOR niet zoveel.
THOR is zindelijk.

Klik hier om wat filmpjes te bekijken van Thor in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
Voor THOR zoeken we mensen die deze fijne jongen weer een liefdevol thuis kunnen geven. Eventueel een gezin met grotere kinderen.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal, ook met katten.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden THOR leefde bij zijn Spaanse eigenaar in een tuin, vanwaar hij werd weg gehaald door de politie wegens verwaarlozing. Sinds die tijd verbleef hij ruim een jaar in het asiel van XEA.
THOR was reeds geadopteerd, maar is bij ons teruggekomen ter herplaatsing vanwege persoonlijke omstandigheden van de adoptanten.
Kosten: € 275,-- gift + € 85,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


Het adoptiegeld stelt ons in staat de buitenlandse
honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

Ontwormd en geënt volgens ouderdom.
Gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG