T I B B E   I I
contactpersoon
voor meer info:
pendersp1@gmail.com
+31 (0)6-50962414
 tussen 14.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu
Ras
Mix
Leeftijd
± 01/03/2021
Schouderhoogte
Wordt waarschijnlijk een (kleine) middelmaat.
Op 01/07 met 4 maanden oud: 40 cm hoog en 9 kg.
Uiterlijk
Bruin/wit gevlekt, kortharig
Herkomst
Griekenland, Athene

Illioupolis Animal Welfare Union is een kleine organisatie die zwerfdieren redt, opvangt en herplaatst in de omgeving van Illioupolis, een buitenwijk van Athene. De organisatie wordt gerund door Iris Roussis, een grote dierenvriend waar wij al jarenlang mee samenwerken en zo nu en dan een hond kunnen laten overkomen als er een vlucht beschikbaar is. Meer info: www.zeil.gr.
Verblijfplaats
Brunssum, in een opvanggezin met andere honden en katten.
Karakter TIBBE is een lieve en speelse pup en is heel sociaal met de andere honden in de roedel. Ook is ze lief naar de katten in het gezin, ze wil soms samen met haar broertje en zusje een beetje te druk zijn voor de katten, maar na een correctie is ze weer rustig.
Buiten aan de riem is ze nog een beetje onwennig. Maar elke dag gaat het steeds een beetje beter.
Eten doet ze gezamenlijk en ze heeft geen baknijd naar de andere honden en mensen.
Speeltjes en kluifjes worden niet geclaimd en worden gedeeld met broertje en zusje.
Als TIBBE naar buiten kan dan is ze zo goed als zindelijk, als de deur dicht is loopt ze naar de deur om aan te geven dat ze naar buiten wil.
Ze slaapt bij het opvanggezin in een bench en dat gaat prima. Soms heeft ze wel een ongelukje in de bench.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van TIBBE en zijn zusjes in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Opvoeding Pups     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
TIBBE is een pup die nog verder opgevoed moet worden. Hij past bij mensen die begrijpen dat een pup van alles te leren heeft en die hem met een positieve opvoeding op willen laten groeien tot een sociale, volwassen hond. Omdat hij nog zo jong is, kan hij niet geplaatst worden bij mensen die te veel uren afwezig zijn.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal.
Bijzonderheden TIBBE werd in een bergachtig gebied gevonden, samen met zijn drie zusjes TEUNTJE, TASHA en TAMAR. Op dat moment werden zij geschat op 6 weken oud, van de moeder ontbrak ieder spoor. De pups zijn hoogstwaarschijnlijk gedumpt door een eigenaar die geen zin had in dit nest.
Door de samenwerking tussen Zeil en S.O.S. Strays konden alle vier de pups naar Nederland komen voor een nieuwe, betere toekomst.
Kosten gift:  € 325,--

voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouder-
dom, gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG