T I L L Y
contactpersoon
voor meer info:
dien@sos-strays.nl
+31 (0)6-39205491
 tussen 17.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef (gesteriliseerd: zie Bijzonderheden)
Ras
Mix
Leeftijd
± 10/11/2019
Schouderhoogte
Middelmaat: 38 cm hoog en 14 kg.
Heel lang lijf, kort op de poten (vergelijkbaar met de grootte van een Basset)
Uiterlijk
Lichtbruin/wit, kortharig
Herkomst
Griekenland, Athene

Illioupolis Animal Welfare Union is een kleine organisatie die zwerfdieren redt, opvangt en herplaatst in de omgeving van Illioupolis, een buitenwijk van Athene. De organisatie wordt gerund door Iris Roussis, een grote dierenvriend waar wij al jarenlang mee samenwerken en zo nu en dan een hond kunnen laten overkomen als er een vlucht beschikbaar is. Meer info: www.zeil.gr.
Verblijfplaats
Alkmaar, in een opvanggezin met een andere hond.
Karakter Na eventjes wennen aan het leven als Nederlandse huishond heeft TILLY zich ontpopt als een hele vrolijke puber. Ze vindt het heerlijk om met de andere (grotere) huishond te stoeien en lekker achter elkaar aan te rennen. Buiten gaat ze ook met elke hond kennismaken en vooral hondjes van haar eigen hoogte vindt ze helemaal leuk. Het zou fijn zijn als ze bij een andere hond geplaatst kan worden of in ieder geval buiten (vaste) speelkameraadjes heeft. Ze loopt keurig aan de riem en is zindelijk, maar is buiten nog wel een beetje onzeker wat geluiden en drukte betreft, maar dit gaat steeds beter.
Ze vond in het begin kennismaken met nieuwe mensen erg spannend, maar gaat dat steeds leuker vinden en de mensen die ze al eerder heeft gezien worden nu super enthousiast begroet. Buiten gaat ze nu ook voorzichtig aan vreemde mensen en kinderen snuffelen (en die mogen haar ook zonder problemen aanhalen en aaien).
Thuis ligt ze het liefst lekker bij je en wil heel graag knuffelen.
Het is nog wel echt een puber die niet altijd wil begrijpen dat ze met haar eigen speeltjes moet spelen en niet aan jouw spullen mag komen, maar ze is heel goed te corrigeren en luistert dan gelijk.
Buiten loopt ze nu los (natuurlijk na enkele weken pas!) en ze luistert perfect als je haar roept en komt dan gelijk blij aanrennen.
TILLY is gek op eten (en koekjes) en heeft geen baknijd.
’s Nachts, en als het opvanggezin even weg is, verblijft zij in de bench.
In het contact met kinderen is ze rustig, wat afwachtend maar wel nieuwsgierig.
Al met al een lekkere knuffelkont die het heerlijk vindt om met andere honden te spelen en te rennen, contact met mensen (liefst in het bezit van hondenkoekjes) en andere honden zal haar helpen om een nóg blijer en zelfverzekerder hondje te worden.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
Voor TILLY zoeken wij adoptanten die tijd en geduld hebben om dit lieve meisje verder op te voeden. Een andere, stabiele hond zou erg welkom zijn, zodat zij zich daaraan kan optrekken, maar is geen ‘must’. TILLY hecht zich snel aan een baasje waar ze zich veilig bij voelt en die haar met geduld structuur kan bieden. Te veel drukte in huis of een druk gezin zijn aan haar niet besteed.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal, met katten moet nog worden getest.
Bijzonderheden TILLY komt van een plek, even buiten Athene, waar vele honden onder slechte omstandigheden leven. Een vrijwilligster probeert hen te helpen maar eigenlijk is dit onbegonnen werk.
Iris en haar team zijn begonnen met hulp te bieden met voer en medicatie en sinds kort proberen zij ook een thuis voor de dieren te vinden, wat niet meevalt in Griekenland. Door de samenwerking tussen ZEIL en S.O.S. Strays krijgen nu af en toe wat honden de kans op een nieuw leven in Nederland. Er wordt gekozen voor de meest sociale dieren die de meeste kans maken op een goede aanpassing aan hun nieuwe situatie als huishond in Nederland.

Ondanks dat TILLY gesteriliseerd is, werd zij onlangs loops. Vermoedelijk is er een stukje eierstokweefsel achtergebleven waardoor zij wel loops wordt, maar niet vruchtbaar is. Dit kan d.m.v. een operatie, waarbij het stukje weefsel wordt verwijderd, opgelost worden.
Kosten: € 295,-- gift + € 85,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG