T I L L Y
contactpersoon
voor meer info:
dien@sos-strays.nl
+31 (0)6-39205491
 tussen 17.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix (mogelijk met teckel)
Leeftijd
± 10/11/2019
Schouderhoogte
Middelmaat: 38 cm hoog en 14 kg.
Redelijk rank gebouwd, lang lijf en kort op de poten (vergelijkbaar met de grootte van een Basset)
Uiterlijk
Lichtbruin/wit, kortharig
Herkomst
Griekenland, Athene

Illioupolis Animal Welfare Union is een kleine organisatie die zwerfdieren redt, opvangt en herplaatst in de omgeving van Illioupolis, een buitenwijk van Athene. De organisatie wordt gerund door Iris Roussis, een grote dierenvriend waar wij al jarenlang mee samenwerken en zo nu en dan een hond kunnen laten overkomen als er een vlucht beschikbaar is. Meer info: www.zeil.gr.
Verblijfplaats
Alkmaar, in een opvanggezin met een andere hond.
Karakter Lief, vriendelijk hondje. TILLY is nog maar net overgekomen naar hier en laat zien dat zij een lief, erg onzeker hondje is. Haar nieuwe omgeving vindt zij nog steeds erg spannend.
TILLY begint zich in huis wat aan te passen, vermoedelijk heeft zij nooit in een huis geleefd. Er wordt hard gewerkt aan haar zindelijkheidstraining en het eventjes alleen zijn. Er wordt ook op getraind dat TILLY leert dat alleen hondenspeelgoed voor haar is en geen andere dingen.
Tijdens een wandeling met de roedel is zij afwachtend vriendelijk en bereid tot een klein spelletje met de andere honden.
Naar mensen is zij aftastend, wat terughoudend maar vriendelijk. Een aangeboden koekje durft ze aan te pakken en ze durft ook om nog wat lekkers te vragen.
Mee in de auto moet zij aan wennen, het geeft haar nu nog veel stress.
Bij een wandelingetje aan de lijn loopt TILLY keurig mee zonder te trekken.
ís Nachts en als het opvanggezin even weg is, verblijft zij in de bench.
In het contact met kinderen is ze rustig, wat afwachtend maar nieuwsgierig.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
TILLY is nog maar net aangekomen in het opvanggezin. Binnenkort zullen we een beter beeld hebben van haar en waar zij het best op haar plaats zal zijn. Voor |Tilly zoeken wij kandidaten waar het niet te druk in huis is en die tijd en geduld hebben om dit lieve meisje verder op te voeden. Een andere, stabiele hond zou erg welkom voor haar zijn zodat zij zich aan die kan optrekken. TILLY hecht zich snel aan een baasje waar ze zich veilig bij voelt en die haar met geduld structuur kan bieden. Een druk gezin is niet aan haar besteed.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal, met katten moet nog worden getest.
Bijzonderheden TILLY komt van een plek, even buiten Athene, waar vele honden onder slechte omstandigheden leven. Een vrijwilligster probeert hen te helpen maar eigenlijk is dit onbegonnen werk.
Iris en haar team zijn begonnen met hulp te bieden met voer en medicatie en sinds kort proberen zij ook een thuis voor de dieren te vinden, wat niet meevalt in Griekenland. Door de samenwerking tussen ZEIL en S.O.S. Strays krijgen nu af en toe wat honden de kans op een nieuw leven in Nederland. Er wordt gekozen voor de meest sociale dieren die de meeste kans maken op een goede aanpassing aan hun nieuwe situatie als huishond in Nederland.
Kosten: € 295,-- gift + € 85,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG