T I P O
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu
Ras
Mix.
Leeftijd
± 08/11/2018
Schouderhoogte
Wordt waarschijnlijk klein tot kleine middelmaat.
Op 05/04/2019 met 5 maand oud: 35 cm hoog en 6 kg.
Uiterlijk
Lichtbruin, ruwharig.
Herkomst
Spanje, Torrelavega (CantabriŽ)

De heel jonge vereniging 'Refugio Canino Torres' is in juli 2013 gesticht door de vrijwilligers die al sinds 2011 actief zijn in het asiel van Torrelavega. Ze zijn vanaf nu een onafhankelijke vereniging, voorheen waren ze onderdeel van de dierenbeschermingsorganisatie Aspacan. Refugio Canino Torres krijgt geen subsidies van de steden en gemeenten behalve gratis vuilnis ophalen, rattenbestrijding en watervoorziening. Ze moeten dus erg hard werken om vooral het 'erfgoed' van vůůr 2011 te kunnen onderhouden, veelal grote, oudere en moeilijk plaatsbare honden. Deze moedige dierenvrienden organiseren evenementen om wat geld te winnen en zijn afhankelijk van sponsors en donateurs om de dieren waardig te kunnen verzorgen. Wij hebben in 2012 een zomeractie voor Torrelavega gehouden om extra voeding te kunnen kopen en ondersteunen de honden met nihil plaatsingskansen structureel via ons AHA project. Voor een stukje geschiedenis van Torrelavega vanaf 2011 tot nu, klik hier.
Verblijfplaats
Maasmechelen (grens B/NL bij Geleen) in een opvanggezin met andere honden.
Karakter TIPO is een lief, vrolijk, ondeugend en soms eigenwijs pupje. Hij is de wereld volop aan het ontdekken en pakt daarbij nog wel eens dingen die niet voor hem bestemd zijn. TIPO kan zichzelf goed vermaken met speelgoed en daagt ook de andere honden uit om te spelen. Naast eten, spelen en slapen komt hij ook graag lekker naast je liggen voor een knuffel maar hij zoekt ook graag een eigen plekje in huis.
Het kleinkindje van het opvanggezin (3,5 jaar) wordt door TIPO gerespecteerd. TIPO laat nog wel eens een blafje horen als het kleinkindje net binnen is bij het opvanggezin. TIPO verblijft in de bench zodra het opvanggezin even weg moet. Dit gaat prima. Met bezoek gaat TIPO goed om. Om ze te begroeten, laat hij nog wel eens een blafje horen.
Aan de riem loopt TIPO al heel netjes mee. TIPO is, mits hij op regelmatige tijden naar buiten gaat, zindelijk.

Klik hier om een filmpje te bekijken van TIPO in Spanje.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Opvoeding pups     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
TIPO is nog een pup en moet verder opgevoed worden. Hij past bij mensen die begrijpen dat een pup van alles te leren heeft en die hem met een positieve opvoeding op willen laten groeien tot een sociale volwassen hond. Omdat hij zo jong is, kan hij niet geplaatst worden bij mensen die te veel uren afwezig zijn.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal, ook met katten: zie filmpjes.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden TIPO werd begin deze maand gevonden op straat, samen met zijn mama MERCHE. Hoe ze daar kwamen of wie hen heeft achtergelaten is onbekend. Moeder en zoon zijn samen naar Nederland/BelgiŽ gereisd voor een nieuwe toekomst.
Kosten gift:  € 260,--

voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouder-
dom, gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG