T O B Y   V I I
contactpersoon
voor meer info:
ineke@sos-strays.nlFoto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix Chihuahua
Leeftijd
± 28/05/2013
Schouderhoogte
Klein hondje: 25 cm hoog en 6 kg.
Uiterlijk
Wit/bruin, kortharig.
Herkomst
Spanje, Torrelavega (CantabriŽ)

De vereniging 'Refugio Canino Torres' is in juli 2013 gesticht door de vrijwilligers die al sinds 2011 actief zijn in het asiel van Torrelavega. Ze zijn vanaf nu een onafhankelijke vereniging, voorheen waren ze onderdeel van de dierenbeschermingsorganisatie Aspacan. Refugio Canino Torres krijgt geen subsidies van de steden en gemeenten behalve gratis vuilnis ophalen, rattenbestrijding en watervoorziening. Deze moedige dierenvrienden organiseren evenementen om wat geld te winnen en zijn afhankelijk van sponsors en donateurs om de dieren waardig te kunnen verzorgen. Wij hebben in 2012 een zomeractie voor Torrelavega gehouden om extra voeding te kunnen kopen en ondersteunden de honden met nihil plaatsingskansen jarenlang via ons - nu gestopte - AHA project. Voor een stukje geschiedenis van Torrelavega vanaf 2011 tot nu, klik hier.
Verblijfplaats
De Hoeve (Friesland) in een opvanggezin met een andere hond en katten.
Karakter
TOBY is een klein parmantig hondje. Met andere honden voelt hij zich heel stoer, ook van honden die veel groter zijn dan hij is hij niet onder de indruk. Voor mensen die hij niet kent kan hij in het begin bang zijn, hij gaat dan blaffen. Maar als je contact met hem maakt en hem op zijn gemak stelt is het al snel goed en wordt hij rustig. TOBY loopt netjes mee aan de riem. In de auto is hij de eerste twee minuten wat nerveus maar daarna is hij rustig. Hij is gewend om een aantal uur alleen te zijn en heeft daar geen probleem mee. TOBY is nog maar net overgekomen naar hier. Binnenkort zullen we meer kunnen vertellen over karakter en specifiek gedrag in huis.

Klik hier om een aantal filmpjes te bekijken van TOBY in zijn Spaans opvanggezin.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
TOBY is nog maar net aangekomen in het opvanggezin. Binnenkort zullen we een beter beeld hebben van hem en waar hij het best op zijn plaats zal zijn. Profielschets adoptant volgt nog.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
TOBY leeft in Spanje in een opvang gezin met 5 honden en katten. Hij kan goed overweg met de andere honden en is sociaal. Hij heeft geen voernijd. TOBY kan met katten die honden gewend zijn. Hij doet ze geen kwaad maar wil soms met ze spelen, wat niet door elke kat op prijs gesteld wordt.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden Zie ook: "Geef een gouden hond een gouden mand".

TOBY had een bazinnetje, deze heeft hem naar het asiel gebracht omdat ze geen hond in huis mocht hebben van de huisbaas. Volgens de medewerkers van het asiel is dit waarschijnlijk een smoes om van hem af te komen, maar ze heeft hem tenminste nog naar het asiel gebracht.

Medisch:
Toen TOBY bij het asiel arriveerde had hij flinke huidproblemen. Hij heeft hiervoor apoquel gehad en de huid is nu veel rustiger. TOBY heeft verwijde pupillen. Hierdoor traant hij veel. Zijn ogen moeten soms schoongemaakt worden met oogreiniger. Vanwege de verwijde pupillen ziet hij niet goed in het donker. TOBY mist een aantal tanden en kiezen onder, hierdoor heeft hij een beetje een overbeet. Hij heeft echter geen probleem met het eten van (kleine) brokken.
Kosten: € 215,-- gift + € 60 ,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG