T O R M E N T A   S.
contactpersoon
voor meer info:
ineke@sos-strays.nlFoto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mastin Espagnol
Klik hier om meer te lezen over het karakter van de Mastin Espagnol.
Leeftijd
± 28/02/2017
Schouderhoogte
Grote hond: 67 cm hoog en 42 kg.
Uiterlijk
Cremewit, dikke kortharige vacht.
Herkomst
Spanje, Torrelavega (Cantabrië)

De vereniging 'Refugio Canino Torres' is in juli 2013 gesticht door de vrijwilligers die al sinds 2011 actief zijn in het asiel van Torrelavega. Ze zijn vanaf nu een onafhankelijke vereniging, voorheen waren ze onderdeel van de dierenbeschermingsorganisatie Aspacan. Refugio Canino Torres krijgt geen subsidies van de steden en gemeenten behalve gratis vuilnis ophalen, rattenbestrijding en watervoorziening. Deze moedige dierenvrienden organiseren evenementen om wat geld te winnen en zijn afhankelijk van sponsors en donateurs om de dieren waardig te kunnen verzorgen. Wij hebben in 2012 een zomeractie voor Torrelavega gehouden om extra voeding te kunnen kopen en ondersteunden de honden met nihil plaatsingskansen jarenlang via ons - nu gestopte - AHA project. Voor een stukje geschiedenis van Torrelavega vanaf 2011 tot nu, klik hier.
Verblijfplaats
TORMENTA verblijft in het asiel van Refugio Canino Torres. Bij geschikte kandidaten kan TORMENTA in oktober meereizen met ons transport naar Nederland.
Karakter TORMENTA is een hele lieve, aanhankelijke, dankbare hond. Ze heeft tot nu toe weinig goeds in haar leven meegemaakt maar toch is ze het vertrouwen in de mens niet verloren. Ze is een echte gentle giant: vriendelijk en sociaal voor mens en dier.
TORMENTA loopt heel netjes met je mee aan de riem en gedraagt zich rustig en netjes in de auto. TORMENTA heeft waarschijnlijk nooit eerder in huis geleefd, zij zal dus nog wel het één en ander moeten leren als huishond. Toch verwachten we dat ze zich vrij makkelijk zal aanpassen gezien haar lieve en evenwichtige karakter.

Klik hier om een filmpje te bekijken van TORMENTA bij Refugio Canino Torres.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
We willen graag dat TORMENTA een fijn thuis kan krijgen bij mensen die haar een mooi leven met de juiste zorgen kunnen bieden, onder voorwaarde van optie adoptie *. Ervaring met grote honden en/of ervaring met oogproblemen is een pré.

* Optie adoptie:

Om onze opvangplekken niet te bezetten komen deze honden alleen in aanmerking voor "optie adoptie". Als u interesse heeft in één van deze honden, houdt dat in dat u de betreffende hond bij aankomst in huis neemt en S.O.S Strays de eerste twee weken zorg draagt voor de voeding en eventuele medische kosten en na twee weken u het hondje officieel adopteert of bij het niet klikken, opvangt tot er een andere adoptant is die interesse heeft in het hondje.

Let wel: Stichting S.O.S Strays vergoedt tijdens de optie adoptie periode alleen de kosten (indien nodig) voor ziektes zoals die bij alle honden voor kunnen komen (b.v kennelhoest, diarree ). Dit alleen na overleg met de contactpersoon van Stichting S.O.S. Strays. Problemen en de eventuele daarbij komende kosten die te maken hebben met de reden van Special Care adoptie worden niet vergoed.

Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Special Care
TORMENTA kan niet goed zien ten gevolge van glaucoom, ook wel groene staar genoemd. Bij glaucoom is er sprake van een verhoogde druk op de oogbol. Glaucoom moet behandeld worden met pijnstilling en met oogzalf die de druk op de oogbol verlaagd.
Het is belangrijk dat er regelmatig een controle gedaan wordt naar de oogdruk van het oog om vast te stellen of de klachten niet verergeren. In het meest negatieve geval kan TORMENTA blind worden en moet haar oog verwijderd worden, maar het kan ook zijn dat de medicatie voldoende is om haar oogdruk onder controle te houden.
Bij andere honden
Zeer sociaal met grote en kleine honden. Gedrag met katten onbekend maar dit kan op verzoek getest worden.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden TORMENTA werd gered van een "eigenaar" die haar in heel slechte omstandigheden hield: aan de ketting in een schuur zonder direct daglicht. TORMENTA was broodmager, er was geen water noch voer, zie filmpje van de plek waar TORMENTA moest leven.
Kosten: € 115,-- gift + € 110 ,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG