T O T O   I I I
contactpersoon
voor meer info:




ineke@sos-strays.nl



Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix Golden Retriever
Leeftijd
± 01/07/2012
Schouderhoogte
Grote middelmaat: 56 cm hoog en 30 kg.
Uiterlijk
Blond, halflangharig.
Herkomst
Spanje, Santiago de Compostella (Galicië)

Xestion Etica do Abandono ofwel kortweg XEA is een nieuwe dierenwelzijnsorganisatie opgericht begin 2018 door Oscar Villar. Deze organisatie stelt zich tot doel om het probleem van gedumpte- en zwerfhonden in de regio op een diervriendelijke manier aan te pakken door middel van contracten aan te gaan met omliggende gemeenten voor opvang, een adoptieprogramma, voorlichting over verantwoord huisdierenbezit en het belang van chippen en steriliseren. Ze werken samen met andere dierenwelzijnsorganisaties in Galicië waaronder Refugio Canino Bando.
XEA stapt feitelijk in het gat van gemeenten ten westen van Santiago de Compostella, waar nog geen beleid was voor thuisloze honden omdat deze net buiten het werkterrein liggen van de andere asielen in de regio.
XEA heeft nu het beheer over een opvangplek in het plaatsje Brandomil genaamd "A Cova da Lobo" (de wolvengrot) dit was voorheen een dodingstation. XEA zet zich nu in om de honden te herplaatsen in binnen- en buitenland.
Verblijfplaats
Scheveningen, in een opvanggezin.
Karakter TOTO is een lieve, rustige en aanhankelijke hond. Hij is graag in de buurt van mensen en vindt het fijn om aandacht te krijgen, geborsteld te worden of over zijn buik geaaid te worden. Hij is hierin niet opdringerig, hij hoeft niet de hele tijd aandacht. Als hij er genoeg van heeft, loopt hij weer weg.
TOTO is een hond die gesteld is op zijn rust. Hij kan goed overweg met andere honden, speelt zo nu en dan eventjes mee, maar hij vermijdt hele drukke actieve honden. TOTO loopt rustig mee aan de riem, hij trekt niet maar neemt zijn tijd om overal even te snuffelen.
TOTO heeft waarschijnlijk nooit eerder in huis geleefd, hij zal dus nog het één en ander moeten leren als huishond maar nu hij ouder wordt, was het leven in een asiel zwaar voor hem en zal hij de comfort van een leven in een warm en droog huis zeker kunnen waarderen.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van TOTO bij XEA in Spanje.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profiel adoptant
We willen graag dat TOTO nog een aantal mooie jaren kan hebben als geliefde huishond. Omdat we geen opvanggezinnen beschikbaar hebben voor een grote reu maar TOTO toch een mooie toekomst gunnen, kan hij alleen geadopteerd worden onder voorwaarde van optie adoptie *. TOTO houdt niet van drukte dus hij past het beste bij rustige mensen. Hij kan bij wat oudere kinderen die weten dat ze een oudere hond ook zijn rust moeten gunnen. TOTO kan samen met andere honden leven, maar past ook prima als enige hond in het gezin.

* Optie adoptie:

Om onze opvangplekken niet te bezetten komen deze honden alleen in aanmerking voor "optie adoptie". Als u interesse heeft in één van deze honden, houdt dat in dat u het betreffende honde bij aankomst in huis neemt en S.O.S Strays de eerste twee weken zorg draagt voor de voeding en eventuele medische kosten en na twee weken u de hond officieel adopteert of bij het niet klikken, opvangt tot er een andere adoptant is die interesse heeft in de hond.

Let wel: Stichting S.O.S Strays vergoedt tijdens de optie adoptie periode alleen de kosten (indien nodig) voor ziektes zoals die bij alle honden voor kunnen komen (b.v kennelhoest, diarree ). Dit alleen na overleg met de contactpersoon van Stichting S.O.S. Strays. Problemen en de eventuele daarbij komende kosten die te maken hebben met de reden van Special Care adoptie worden niet vergoed.

Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal met andere honden. TOTO heeft nooit problemen met een andere hond. Als de situatie te druk voor hem is loopt hij er van weg.
Gedrag met katten is niet getest maar de verwachting is dat TOTO de katten met rust zal laten. Hij heeft geen enkele neiging tot jagen.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden TOTO leefde bij een eigenaar die zijn 5 honden in de tuin hield, er niet naar omkeek en ze mishandelde. Alle 5 de honden zijn in beslag genomen en naar het asiel van XEA gebracht. Sindsdien (2018) verbleef TOTO in het asiel, en er is niemand geweest die hem een thuis wilde geven. Gelukkig krijgt hij hier alsnog een kans op een mooie toekomst.

Medisch:
TOTO is helemaal gezond. Er werd een bloedonderzoek bij hem gedaan en deze vertoonde geen afwijkingen.
Kosten: € 215,-- gift + € 85 ,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.




N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.



TERUG