T R U F A   I I I
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting] Onze Zwarte Parels
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 25/10/2015
Schouderhoogte
Kleine middelmaat: 40 cm hoog en ca. 17,6 kg.
Uiterlijk
Zwart met beetje wit, kortharig.
Herkomst
Spanje, Madrid

De dierenbeschermingsorganisatie Adoptalo.com heeft geen asiel maar werkt met verschillende opvangplaatsen zoals opvanggezinnen en gehuurde plaatsen in een dierenpension op jaarbasis. Zij zetten zich vooral in om honden uit een dodingstation in Madrid te kunnen herplaatsen, ook in Spanje zelf, en proberen met voorlichting en campagnes de mensen te wijzen op diervriendelijkheid en de verantwoordelijkheid van de mens voor zijn dieren.
Verblijfplaats
Creil, in een opvanggezin met kinderen en andere honden.
Karakter TRUFA werd aan ons beschreven als een aanbiddelijke, geduldige en zoete kindervriend. Vriendelijk tegen iedereen die ze ontmoet.
Eenmaal in opvang raakt zij steeds meer gewend en durft steeds meer zichzelf te zijn. TRUFA zoekt steeds meer toenadering en komt dan bijvoorbeeld een knuffel halen.
TRUFA is een lieve, blije, vriendelijke, enthousiaste en sociale hond. Naar zowel volwassenen als (jonge) kinderen reageert ze heel vriendelijk.
In huis is zij rustig en ze zoekt al snel een plekje op om lekker te gaan liggen. Af en toe pakt zij wat speelgoed maar doet daar weinig mee.
Een enkele keer heeft zij een druk momentje en vliegt dan met een vaart over de bank of rent de trap op. Ze probeert ook nog wel eens op de bank te gaan liggen maar het opvanggezin stuurt haar daar consequent vanaf.
's Nachts en bij afwezigheid van het opvanggezin verblijft zij in de bench. Daar moest TRUFA even aan wennen maar inmiddels gaat dit goed. Overdag piept ze soms nog heel even maar negeren werkt prima.
Het contact met de andere honden is er, al is dit nog wel aftastend en TRUFA reageert soms afwachtend.
Het opvanggezin heeft haar nog niet horen blaffen.
TRUFA laat soms wat voer staan. Ze lijkt dan genoeg gehad te hebben. Ze blijft mooi op gewicht.
TRUFA loopt netjes mee aan de riem en ze houdt je goed in de gaten.
TRUFA is zindelijk.

Klik hier om een filmpje te bekijken van TRUFA in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
TRUFA past in veel situaties en kan zowel als hond alleen als bij een andere hond geplaatst worden.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal en makkelijk. TRUFA is niet getest met katten.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden TRUFA was aanvankelijk de hond van een dakloze vrouw. Toen diens situatie steeds slechter werd heeft ze besloten om TRUFA over te dragen aan Adoptalo, voor een beter leven.
Kosten: € 325,-- gift + € 85 ,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG