T U C A
contactpersoon
voor meer info:
marc@sos-strays.nl
+32  (0)495-698372

  Tussen 18.00 - 22.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 14/08/2013
Schouderhoogte
Middelmaat: 50 cm hoog en 21 kg.
Uiterlijk
Donkerbruin met een beetje wit, halflangharig. TUCA heeft geen staart.
Herkomst
Spanje, Torrelavega (CantabriŽ)

De heel jonge vereniging 'Refugio Canino Torres' is in juli 2013 gesticht door de vrijwilligers die al sinds 2011 actief zijn in het asiel van Torrelavega. Ze zijn vanaf nu een onafhankelijke vereniging, voorheen waren ze onderdeel van de dierenbeschermingsorganisatie Aspacan. Refugio Canino Torres krijgt geen subsidies van de steden en gemeenten behalve gratis vuilnis ophalen, rattenbestrijding en watervoorziening. Ze moeten dus erg hard werken om vooral het 'erfgoed' van vůůr 2011 te kunnen onderhouden, veelal grote, oudere en moeilijk plaatsbare honden. Deze moedige dierenvrienden organiseren evenementen om wat geld te winnen en zijn afhankelijk van sponsors en donateurs om de dieren waardig te kunnen verzorgen. Wij hebben in 2012 een zomeractie voor Torrelavega gehouden om extra voeding te kunnen kopen en ondersteunen de honden met nihil plaatsingskansen structureel via ons AHA project. Voor een stukje geschiedenis van Torrelavega vanaf 2011 tot nu, klik hier.
Verblijfplaats
Borgerhout (BelgiŽ, bij Antwerpen), in een opvanggezin met andere honden.
Karakter
TUCA is een lieve, aanhankelijke hond die soms wel even de kat uit de boom durft te kijken. Ze heeft haar vertrouwen in de mensheid zeker nog niet verloren, maar speelt wel op veilig.
Zo blaft ze af en toe naar het baasje als die terug thuis komt en naar vreemden; als je haar naam dan zegt en je hand uitsteekt, komt ze wel voorzichtig snuffelen en laat ze zich vervolgens graag aaien. Ze geniet hier dan ook duidelijk van.
Met andere honden, zowel die van het opvanggezin als degene die ze op de hondenspeelwei tegenkomt, heeft TUCA absoluut geen probleem; indien nodig stelt ze zich onderdanig op.
In huis is TUCA heel rustig en ligt meestal te slapen in een open bench. Ze durft wel af en toe te blaffen of zachtjes te huilen als ze alleen wordt gelaten; een beetje verlatingsangst is haar dus niet vreemd. Enkele uren alleen blijven, in het opvanggezin samen met andere honden, lukt ondertussen al wel zonder problemen. TUCA is volkomen zindelijk en sloopt niet.
TUCA loopt braaf aan de riem, zonder trekken. Los, op de hondenspeelwei, houdt ze haar opvangbaasje goed in de gaten en volgt ze die ook braaf op de voet. Ze komt ook vlot als je haar roept (alles voor een koekje). Of dit ook lukt als je haar vrij laat lopen in een bos of op het strand, is nog maar de vraag; TUCA heeft wel een beetje jachtinstinct en gaat graag achter een vogel aan.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van TUCA.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
Voor TUCA zoeken we actieve, lieve maar consequente baasjes. Een druk gezin is vanwege haar onzekerheid niet geschikt.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal met andere honden. Echt kleine hondjes en katten zijn waarschijnlijk geen goed idee.
Bijzonderheden TUCA werd door onze vrienden van Refugio Canino Torres gered uit de perrera van Santander. Op dat moment was ze behoorlijk dik, maar de dierenarts dacht niet dat ze zwanger was. Hij had ongelijk, want een paar dagen later beviel TUCA van acht pups. Voor de pups wordt in Spanje een thuis gezocht, mama TUCA kwam begin december naar Nederland voor een nieuwe toekomst. Tot die tijd verbleef het hondengezin bij een Spaans opvanggezin met kinderen en andere honden.
Kosten: € 260,-- gift + € 85,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG