U R B I
contactpersoon
voor meer info:

petra@sos-strays.nl
+32 (0)473-870278
  ma-vr: 19.00 - 21.00 uur
  za/zo : 15.00 - 19.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 7 à 8 jaar oud
Schouderhoogte
Middelmaat: 50 cm hoog en 18 kg.
Uiterlijk
Blond, halflangharig.
Herkomst
Spanje, Madrid

De dierenbeschermingsorganisatie Adoptalo.com heeft geen asiel maar werkt met verschillende opvangplaatsen zoals opvanggezinnen en gehuurde plaatsen in een dierenpension op jaarbasis. Zij zetten zich vooral in om honden uit een dodingstation in Madrid te kunnen herplaatsen, ook in Spanje zelf, en proberen met voorlichting en campagnes de mensen te wijzen op diervriendelijkheid en de verantwoordelijkheid van de mens voor zijn dieren.
Verblijfplaats
URBI komt eind januari over naar hier en gaat naar Pulle-Zandhoven (België) in een opvanggezin met andere honden en katten.
Karakter Zeer lieve, geduldige en aanhankelijke hond. URBI is graag in de buurt van “haar mensen” en loopt als een stille schaduw met haar tijdelijke baasjes in Spanje mee. URBI maakt niets kapot, kan prima mee in de auto en is volgens haar Spaanse verzorgers aanbiddelijk. Ze geniet van haar nieuwe leven maar is geen hond die urenlange wandelingen wenst. Liever is zij gewoon in de buurt van huis en haard en natuurlijk haar mensen.
Zodra URBI is overgekomen naar hier zullen we meer kunnen vertellen over karakter en specifiek gedrag in huis.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
Zodra URBI is aangekomen in het opvanggezin zullen we een profielschets adoptant opstellen.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Zeer sociaal en conflict vermijdend. URBI is ook lief tegen katten.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden Zie ook: "Geef een gouden hond een gouden mand".

URBI werd door haar vroegere eigenaar achtergelaten in de perrera van Madrid. We weten hier de reden niet van maar het had mogelijk te maken met een enorme bult op haar achterpoot die beslist chirurgisch weggehaald moest worden. Gelukkig hebben onze vrienden van Adoptalo haar zo snel mogelijk daar weg gehaald en medische zorg geboden.
URBI is ondertussen geopereerd en het gaat heel goed met haar. Ze verblijft nu bij een Spaans opvanggezin totdat ze voor S.O.S. Strays naar Nederland/België zal reizen. Marta van Adoptalo heeft sterk de indruk dat URBI niet veel fijns gewend is geweest in haar leven. Al het goede wat URBI nu overkomt (lekker eten, een comfortabele slaapplek, knuffelen, wandelen enz.) geeft een ongelooflijk blije reactie en het lijkt wel alsof URBI per dag jonger wordt door al deze fijne dingen.
Kosten: € 240,-- gift + € 85 ,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG