V I K I N G
contactpersoon
voor meer info:
dien@sos-strays.nl
+31 (0)6-39205491
 tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 03/06/2018
Schouderhoogte
Grote middelmaat: 60 cm hoog en 35 kg.
Uiterlijk
Wit/beige, dikke halflange vacht.
Herkomst
Spanje, Madrid

De dierenbeschermingsorganisatie Adoptalo.com heeft geen asiel maar werkt met verschillende opvangplaatsen zoals opvanggezinnen en gehuurde plaatsen in een dierenpension op jaarbasis. Zij zetten zich vooral in om honden uit een dodingstation in Madrid te kunnen herplaatsen, ook in Spanje zelf, en proberen met voorlichting en campagnes de mensen te wijzen op diervriendelijkheid en de verantwoordelijkheid van de mens voor zijn dieren.
Verblijfplaats
Ruurlo, in een opvanggezin met andere honden, katten, kippen, paarden en kleinvee.
Karakter VIKING werd door zijn Spaanse verzorgers aan ons beschreven als een lieve, dankbare, loyale hond. Soms wat eigenwijs en ondeugend.
VIKING is nu enige tijd in zijn opvanggezin en volgens hen is VIKING is een prachtige, ongecompliceerde hond met een leuk karakter. Ze vinden hem het meeste lijken op een kruising Golden Retriever/ Berner. Het is gewoon een breed uitgevallen Golden Retriever, die ondanks zijn omvang en korte poten, verbazingwekkend sportief is! Hij is super lief en houdt erg van knuffelen.
Hij kan goed met andere honden overweg, is speels maar niet onderdanig of overdreven dominant. Het is een jonge, energieke hond. In het bos wandelen vindt hij leuk, hij loopt keurig aan de lijn, trekt nauwelijks en verzamelt stokken. Ook los lopen in het bos is geen enkel probleem, hij luistert over het algemeen goed. Er zit geen jachtinstinct in, en hij is ook niet erg waaks, hij blaft eigenlijk alleen maar tijdens het spelen. Zijn grootste hobby’s naast knuffelen zijn tikkertje, touwtrekken en takken slepen.
VIKING kan ook goed met de andere dieren overweg, de poezen interesseren hem niet, en hij is ook niet erg onder de indruk van de paarden, schapen of varkens. Wel vindt hij het leuk om door een groep fladderende eenden te rennen, maar hij laat zich wel corrigeren.
In huis gedraagt VIKING zich prima, hij kan makkelijk enkele uren alleen blijven. Hij slaapt 's nachts in een bench, maar dit is niet echt noodzakelijk. Hij is zindelijk, maakt (tot op heden) niks kapot en heeft geen voernijd. Koekjes pakt hij zachtjes aan en hij schooit niet.
Een borstelbeurt van zijn mooie vacht vindt hij heerlijk, maar hij maakt er af en toe ook een spelletje van!
VIKING houdt wél van koekjes, en is daardoor makkelijk te trainen; hij is zeker niet dom! En hij doet graag zijn best voor je.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van VIKING in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
Voor VIKING zoeken we baasjes die een gouden mand voor deze fantastische hond hebben. Liefst met bijpassende tuin en voldoende tijd om vooral leuke dingen te doen! Gezien zijn formaat moet de toekomstige baas zowel letterlijk als figuurlijk stevig in zijn schoenen staan, want VIKING houdt wel van een spelletje maar heeft ook een eigen wil. Hij moet gewoon rustig maar resoluut aangepakt worden, dan heb je de liefste grapjas van de hele wereld! En oh ja, een goede stofzuiger in huis is vast ook handig….

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Energiek, sociaal en speels. VIKING werd getest met katten, hij reageerde er speels op maar niet agressief, zie filmpje.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden VIKING is een aparte prachtige verschijning. Zijn ogen zijn deels blauw en deels bruin, maar hij ziet er gelukkig goed mee. Hij werd gevonden op straat zoals helaas zo veel honden in Spanje. Hoogstwaarschijnlijk achtergelaten, we zullen het nooit weten. VIKING werd naar de perrera van Madrid gebracht en er is nooit iemand gekomen die naar hem vroeg, waarop onze vrienden van Adoptalo hem hebben gered. Nu is hij naar Nederland gereisd voor een nieuwe toekomst als huishond.
Kosten: € 295,-- gift + € 110 ,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG