W A Y L O N   S.
contactpersoon
voor meer info:
steef@sos-strays.nl
+31 (0)6-19987025
  Vanaf 19.30 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Reu
Ras
Mix herder.
Leeftijd
± 02/02/2019
Schouderhoogte
Wordt waarschijnlijk grote hond.
Op 12/08/2019 met 6 maanden oud: 67 cm hoog en 28 kg.
Uiterlijk
Tricolor, kortharig.
Herkomst
Spanje, Madrid

De dierenbeschermingsorganisatie Adoptalo.com heeft geen asiel maar werkt met verschillende opvangplaatsen zoals opvanggezinnen en gehuurde plaatsen in een dierenpension op jaarbasis. Zij zetten zich vooral in om honden uit een dodingstation in Madrid te kunnen herplaatsen, ook in Spanje zelf, en proberen met voorlichting en campagnes de mensen te wijzen op diervriendelijkheid en de verantwoordelijkheid van de mens voor zijn dieren.
Verblijfplaats
's-Heerenhoek, in een opvanggezin met kinderen en andere honden.
Karakter WAYLON is een heel speelse, sociale, onbevangen en aanhankelijke pup.
WAYLON heeft vanaf zijn aankomst al vele harten gestolen, met zijn wat logge uiterlijk en blije gedrag is hij een pup waar iedereen voor valt.
WAYLON heeft al veel geleerd tijdens zijn opvangperiode, hij loopt netjes mee aan de riem, is zindelijk, kan eventjes alleen thuis blijven, kan mee in de auto, slaapt de hele nacht door en kent diverse commando's.
In huis vermaakt WAYLON zich prima met slapen, naar buiten kijken of met een kluif om op te knagen, hij ligt graag in de buurt van de baas, maar zonder opdringerig te zijn. Buiten vindt WAYLON het heerlijk om lekker te spelen met een balletje, zwemmen, kuilen graven (op het strand, niet in de tuin) en spelen met andere honden. WAYLON kan prima loslopen op veilige plekken en zal niet ver uit de buurt van het baasje gaan.
WAYLON is sociaal met alles en iedereen, zowel binnen als buiten.
WAYLON heeft een zachte, consequente en geduldige opvoeding nodig om verder uit te groeien tot de fantastische hond die hij is.

Klik hier om twee filmpjes te bekijken van WAYLON met broertjes en zusjes in Spanje. Ook de mama is op één van de filmpjes te zien.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Opvoeding pups     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
WAYLON is nog een pup en moet verder opgevoed worden. Hij past bij mensen die begrijpen dat een pup van alles te leren heeft en die hem met een positieve opvoeding op willen laten groeien tot een sociale volwassen hond. Omdat hij zo jong is, kan hij niet geplaatst worden bij mensen die te veel uren afwezig zijn.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal.
Bijzonderheden WAYLON is het broertje van WUBBO, WILLOW en WINONA (die inmiddels alle drie zijn geadopteerd). De pups werden door onze vrienden van Adoptalo gered uit de perrera van Madrid, waar zij samen met hun moeder en nog 3 broertjes en één zusje verbleven.
Alle acht pups zijn ondertussen veilig. De moederhond WINNY had een chip, waardoor zij wettelijk langer vastgehouden moest worden. Ondertussen heeft de eigenaar afstand van haar gedaan en is ook zij naar hier gekomen voor een nieuwe toekomst.
Kosten gift:  € 295,--

voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouder-
dom, gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG