W I N N Y   S.
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 08/03/2017
Schouderhoogte
Grote hond: 65 cm hoog en 27 kg (nog te mager).
Uiterlijk
Wit/zwart, kortharig.
Herkomst
Spanje, Madrid

De dierenbeschermingsorganisatie Adoptalo.com heeft geen asiel maar werkt met verschillende opvangplaatsen zoals opvanggezinnen en gehuurde plaatsen in een dierenpension op jaarbasis. Zij zetten zich vooral in om honden uit een dodingstation in Madrid te kunnen herplaatsen, ook in Spanje zelf, en proberen met voorlichting en campagnes de mensen te wijzen op diervriendelijkheid en de verantwoordelijkheid van de mens voor zijn dieren.
Verblijfplaats
Den Haag, in een opvanggezin.
Karakter Volgens haar Spaanse verzorgster is WINNY een lieve, aanhalige en dankbare hond die dolgraag bij mensen in de buurt is. Ze is slim en past zich makkelijk aan in nieuwe situaties. Nu ze in opvang is in Nederland blijkt dit helemaal te kloppen. WINNY heeft zich al snel aangepast en draait probleemloos mee in het opvanggezin. Ze is erg vrolijk en lief.
WINNY is in huis zeer relaxt. Echt speels is ze niet. Buiten loopt ze al netjes mee aan de riem en trekt niet. Op het omheinde losloopveld wil ze tegen grote honden nog wel eens een blaf laten horen. Het contact met andere honden zoekt ze nog niet echt op. Met vreemde mensen gaat ze goed om.
Een enkele keer wil WINNY buiten nog wel eens schrikken van een toeterende auto of een deur die dichtslaat. Ze herstelt zich echter weer snel.
WINNY is zindelijk. WINNY kan al even alleen thuis blijven en ze verblijft dan los in huis. Ook 's nachts slaapt zij los.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
WINNY past in veel situaties en kan zowel als hond alleen als bij andere honden geplaatst worden.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal.
Bijzonderheden WINNY is meerdere keren op straat gevonden en telkens opnieuw naar de perrera van Madrid gebracht. Doordat zij een chip had werd haar eigenaar getraceerd en werd zij steeds opnieuw door hem weer opgehaald. Volgens deze man had hij geen goede omheining en maakte WINNY daar telkens opnieuw gebruik van om zelf op pad te gaan.
De laatste keer dat dit gebeurde besloot men dat deze situatie te gevaarlijk was voor haar en mocht de eigenaar haar niet meer meenemen. Hij vertelde toen dat hij thuis acht pups had die hun moeder nodig hadden en dus wilde hij de hond toch terug. Dit werd geweigerd en uiteindelijk heeft hij afstand gedaan van de pups zodat deze bij hun moeder in de perrera kwamen.
Onze vriendin Marta van Adoptalo Madrid heeft zich direct bezig gehouden met deze familie en afgesproken met de beheerder van de perrera dat zij de pups mocht overnemen zodra ze bij hun moeder weg konden. Het liefst had zij ook WINNY zelf mee genomen, maar dit mocht niet vanwege een wettelijke bepaling aangezien haar eigenaar van haar geen afstand gedaan had. Er volgde een juridisch getouwtrek maar na vele weken van onzekerheid mag de ex-baas haar niet terug en is WINNY nu vrij gegeven aan Adoptalo.
We zijn hier ongelooflijk blij om en WINNY kon dan ook naar Nederland reizen voor een beter leven. Haar pups WUBBO, WAYLON, WILLOW en WINONA, die -behalve WAYLON- ondertussen allemaal geadopteerd zijn, zijn eerder al naar Nederland gereisd. Binnenkort komt pup WARSHA ook naar Nederland. Voor de rest van het nest wordt, via andere organisaties, een thuis gezocht.
Kosten: € 295,-- gift + € 85,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG