W O O D Y
contactpersoon
voor meer info:
steef@sos-strays.nl
+31 (0)6-19987025
  Vanaf 19.30 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting] Onze Zwarte Parels
Geslacht
Reu gecastreerd
Ras
Mix Herder
Leeftijd
± 08/09/2020
Schouderhoogte
Wordt een grote hond.
Op 10/05/2021 met 8 maanden oud: 59 cm hoog en 20 kg (nog iets te slank).
Uiterlijk
Zwart, kortharig.
Herkomst
Spanje, Torrelavega (CantabriŽ)

De vereniging 'Refugio Canino Torres' is in juli 2013 gesticht door de vrijwilligers die al sinds 2011 actief zijn in het asiel van Torrelavega. Ze zijn vanaf nu een onafhankelijke vereniging, voorheen waren ze onderdeel van de dierenbeschermingsorganisatie Aspacan. Refugio Canino Torres krijgt geen subsidies van de steden en gemeenten behalve gratis vuilnis ophalen, rattenbestrijding en watervoorziening. Deze moedige dierenvrienden organiseren evenementen om wat geld te winnen en zijn afhankelijk van sponsors en donateurs om de dieren waardig te kunnen verzorgen. Wij hebben in 2012 een zomeractie voor Torrelavega gehouden om extra voeding te kunnen kopen en ondersteunden de honden met nihil plaatsingskansen jarenlang via ons - nu gestopte - AHA project. Voor een stukje geschiedenis van Torrelavega vanaf 2011 tot nu, klik hier.
Verblijfplaats
Hoensbroek, in een opvanggezin met andere honden.
Karakter WOODY is een prachtige, lieve, jonge, speelse, baasgerichte hond, met een gebruiksaanwijzing.
In huis is WOODY een makkelijke hond, mits er niet al teveel drukte is met b.v. jonge kinderen of veel andere honden.
WOODY is geen sloper, kan eventjes alleen thuis blijven, is graag bij de baas in de buurt en geniet van het leven in een huis.
Buiten is WOODY aan de riem een hond die reactief kan reageren op andere honden, hij raakt dan over zijn toeren en is niet te bereiken, gelukkig is WOODY in opvang bij een ervaren hondenbaas die hier aan werkt en ook vooruitgang boekt. WOODY is los een heel andere hond, speels en sociaal, maar wel een echte herder die wat happerig kan worden als hij tijdens het spelen niet op tijd wordt afgeremd, WOODY heeft, zeg maar, geen eigen stopknop en blijft dan doorgaan tot hij gefrustreerd raakt: hij gaat niet vechten maar b.v. in hakken happen bij de andere hond.
WOODY kan goed mee in de auto, hij is niet wagenziek.
Ondanks bovenstaande is WOODY wel een ontzettende lieve hond die echt geniet van het samen zijn met de baas.
Omdat WOODY goed begeleid moet worden, zoeken we voor hem een ervaren baas, iemand waar geen jonge kinderen onder de twaalf jaar aanwezig zijn, geen grote roedel honden, waar sowieso een tuin aanwezig is en die ervaring heeft met honden die net wat meer begeleiding nodig hebben.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van WOODY in Spanje.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
WOODY wordt alleen geplaatst bij ervaren adoptanten, die geen jonge kinderen hebben, rustig wonen en die WOODY verder kunnen begeleiden. Een tuin is noodzakelijk.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal en speels.
Bijzonderheden WOODY werd gevonden op straat. Hoe hij daar kwam en wat zijn voorgeschiedenis is, is helaas onbekend.
Kosten: € 325,-- gift + € 85 ,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG