Y I N T H E
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 20/03/2019
Schouderhoogte
Kleine hond: 36 cm hoog en 9 kg.
Uiterlijk
Bruin met zwart masker, halflangharig
Herkomst
Roemenië, Braila

We zijn nog maar net een samenwerking gestart met het gemeentelijk asiel in Braila, gelegen in zuidoostelijk Roemenië. De honden daar leven in erbarmelijke omstandigheden en enkele vrijwilligers zetten zich in om diverse honden een beter en veiliger leven te kunnen geven door ze ter adoptie aan te bieden.
Verblijfplaats
Creil, in een opvanggezin met kinderen en andere honden.
Karakter YINTHE is een lieve, vrolijke en enthousiaste hond. YINTHE was bij aankomst erg bang voor mensen. Inmiddels heeft zij al mooie stappen gemaakt en wordt steeds wat zelfzekerder. YINTHE heeft de tijd nodig je beter te leren kennen en te vertrouwen. YINTHE is vooral naar mannen toe zeer gereserveerd. Ze gaat hen niet uit de weg, maar zal ze ook niet opzoeken. Ook jonge kinderen zoekt zij niet uit zichzelf op. Ze laat ze gewoon met rust.
YINTHE speelt graag met de andere honden uit het opvanggezin. Af en toe moet zij hierin geremd worden, anders gaat ze maar door. Zij kan zichzelf goed vermaken met bijvoorbeeld een flosstouw of met een knuffeltje.
YINTHE is zindelijk en geeft het af en toe ook zelf aan wanneer zij naar buiten moet. Aan de riem loopt zij netjes met je mee. Hoort zij onderweg onbekende geluiden, dan kan ze even stil gaan staan om daarna weer met je mee te lopen. De verwachting is dat YINTHE op termijn los kan lopen.
YINTHE is gewend aan een bench. ‘s Nachts of bij afwezigheid van het opvanggezin, verblijft zij dan ook in de bench. Zij kan overdag al even alleen blijven. ‘s Nachts slaapt zij door en hoor je haar niet.
YINTHE is een rustige eter. Zij eet haar voer niet in één keer op, maar eet wanneer zij daar weer zin in heeft. YINTHE haar gewicht is prima.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van YINTHE in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
Voor YINTHE zoeken wij mensen die haar in alle rust verder laten openbloeien. YINTHE wordt niet geplaatst bij kinderen onder de 12 jaar. Bij voorkeur wordt YINTHE geplaatst bij mensen met enige hondenervaring en een andere stabiele hond. De aanwezigheid van een goed omheinde, ontsnappingsvrije tuin is een must.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal. YINTHE is niet getest met katten.
Bijzonderheden YINTHE is op ons verzoek uit het asiel van Braila gehaald en in een pension ondergebracht waar het minder koud was en waar zij betere zorg kreeg. Van haar voorgeschiedenis en hoe zij in het asiel beland is, is helaas niets bekend.
Inmiddels kwam zij naar Nederland voor een nieuwe toekomst als huishondje.
Kosten: € 295,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG