Y U K I
contactpersoon
voor meer info:
dien@sos-strays.nl
+31 (0)6-39205491
 tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 01/09/2016
Schouderhoogte
Klein hondje: 30 cm hoog en ca. 9 kg.
Uiterlijk
Wit, pluizige halflange vacht.
Herkomst
Spanje, Madrid

De dierenbeschermingsorganisatie Adoptalo.com heeft geen asiel maar werkt met verschillende opvangplaatsen zoals opvanggezinnen en gehuurde plaatsen in een dierenpension op jaarbasis. Zij zetten zich vooral in om honden uit een dodingstation in Madrid te kunnen herplaatsen, ook in Spanje zelf, en proberen met voorlichting en campagnes de mensen te wijzen op diervriendelijkheid en de verantwoordelijkheid van de mens voor zijn dieren.
Verblijfplaats
Den Haag, in een opvanggezin met andere honden en katten.
Karakter YUKI wordt door haar Spaanse verzorgers beschreven als een lief, aanbiddelijk, snel lerend hondje wat eerst even dat terughoudend reageert op vreemde mensen, maar al snel vertrouwen krijgt. Ze is dol op aandacht en geknuffeld worden. In Spanje is ze al mee in de auto geweest en dit ging goed: ze reageerde daar kalm op en werd niet wagenziek.
YUKI is nu een week bij haar opvanggezin en voelt zich al helemaal thuis. Ze is rustig in huis, zo nu en dan heeft ze een paar dolle minuten, maar kruipt dan weer in haar mandje in de buurt van de baas of bazin. Ze zoekt regelmatig even contact voor een aaitje of een knuffel, het is een aanhankelijk hondje dat graag de aandacht van het opvanggezin zoekt.
YUKI is niet angstig, ook buiten niet, ze loopt rustig mee aan de riem, snuffelt hier en daar wat. Naar andere honden gedraagt ze zich wat afhoudend en zoekt niet zelf contact.
YUKI laat zich makkelijk oppakken en laat toe dat je in haar bek of oren kijkt of haar vacht verzorgt. Ze is zindelijk, 4x per dag wordt er met haar gewandeld.
Met de hond in het opvanggezin gaat het prima en zo nu en dan spelen ze zelfs even samen. YUKI vindt de tuin leuk, maar alleen als er iemand van het opvanggezin ook in de tuin is. Ze loopt dan eerst wat rond en gaat daarna lekker in het zonnetje liggen.
Met de (klein)kinderen in het opvanggezin gaat ze goed om, ze blaft even bij binnenkomst, begroet ze en zoekt verder geen contact. Ook met ander bezoek heeft ze geen moeite.
Ze vindt het nog wel moeilijk alleen thuis te blijven, ze jankt en blaft dan een beetje en krabt aan de deur. Het opvanggezin werkt daaraan door haar te laten wennen aan een bench als zij even weg moeten.
Ďs Nachts slaapt ze samen met de andere hond in de slaapkamer in haar eigen mandje.
YUKI luistert al goed naar haar eigen naam en komt in huis meestal naar je toe als je haar roept - hoe dat buiten gaat, probeert het opvanggezin deze week uit te vinden. Zij is wel vlug van begrip en leergierig.
Voernijd heeft YUKI niet, maar haar botjes of lekkere hapjes worden fel verdedigd.
YUKI gaat niet achter paarden of joggers aan en blaft ook niet tegen ze.
Met andere honden heeft YUKI geen probleem, ze begrijpt de hondentaal goed en als iets haar niet bevalt wordt dat met een klein snauwtje duidelijk gemaakt.
De katten negeert ze, een enkele keer probeert ze met ze te spelen, maar komt daar gauw van terug als ze een mep van ze krijgt en in de tuin gaat zij niet achter de kat aan, maar de kat gaat achter haar aan - haha!
In de auto zit ze rustig naast de andere hond op de achterbank, zo nu en dan probeert ze naar de voorbank te klimmen, maar met een 'nee Yuki' commando blijft ze achterin zitten.
YUKI is een lief, stabiel, aanhankelijk en knuffelig hondje dat zowel bij jongere als oudere mensen zonder of met andere honden geplaatst kan worden.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van YUKI in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
Voor YUKI zoeken we adoptanten die de tijd hebben voor een hondje dat niet graag alleen thuis blijft. Zij past in vele situaties maar het liefst heeft ze toch alle aandacht alleen. Onze voorkeur voor YUKI gaat uit naar jong gepensioneerden of mensen die veel thuis zijn.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal en speels.
Bijzonderheden Volgens de beheerders van de perrera van Madrid is YUKI daar gebracht door een mevrouw die vanwege ziekte niet meer voor haar kon of wilde zorgen. Bij de check bleek echter dat YUKI een niet juist geregistreerde chip had die niet op naam van de betreffende mevrouw stond. Vanwege deze onduidelijkheid was de perrera wettelijk verplicht om YUKI 4 maanden vast te houden. Gelukkig is hier nu een einde aangekomen en gaat YUKI, met behulp van Adoptalo.com en S.O.S. Strays, een toekomst tegemoet als huishondje in Nederland of BelgiŽ.
Kosten: € 295,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG