Y U N A   I I
contactpersoon
voor meer info:
dien@sos-strays.nl
+31 (0)6-39205491
 tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 25/02/2015
Schouderhoogte
Kleine middelmaat: 37 cm hoog en 6,1 kg.
Uiterlijk
Lichtbruin/wit, halflangharig.
Herkomst
Spanje, Torrelavega (CantabriŽ)

De heel jonge vereniging 'Refugio Canino Torres' is in juli 2013 gesticht door de vrijwilligers die al sinds 2011 actief zijn in het asiel van Torrelavega. Ze zijn vanaf nu een onafhankelijke vereniging, voorheen waren ze onderdeel van de dierenbeschermingsorganisatie Aspacan. Refugio Canino Torres krijgt geen subsidies van de steden en gemeenten behalve gratis vuilnis ophalen, rattenbestrijding en watervoorziening. Ze moeten dus erg hard werken om vooral het 'erfgoed' van vůůr 2011 te kunnen onderhouden, veelal grote, oudere en moeilijk plaatsbare honden. Deze moedige dierenvrienden organiseren evenementen om wat geld te winnen en zijn afhankelijk van sponsors en donateurs om de dieren waardig te kunnen verzorgen. Wij hebben in 2012 een zomeractie voor Torrelavega gehouden om extra voeding te kunnen kopen en ondersteunen de honden met nihil plaatsingskansen structureel via ons AHA project. Voor een stukje geschiedenis van Torrelavega vanaf 2011 tot nu, klik hier.
Verblijfplaats
Heemskerk, in een opvanggezin met oudere kinderen en meerdere honden.
Karakter YUNA is een heel lief, vrolijk, zelfstandig, rustig en slim hondje. Ze is dol op aandacht en vindt het heerlijk om dichtbij je te zijn en bij je te liggen knuffelen. YUNA houdt erg van gezelligheid om haar heen, zolang het maar niet te druk is. Mensen die op bezoek komen worden rustig begroet en daar wil ze ook door worden aangehaald. Voor grote mannen/jongens is zij als deze binnen komen soms een beetje terughoudend maar dat is heel snel over. Ook is ze graag buiten in de tuin te vinden.
YUNA is een snelle leerling en luistert al heel goed naar haar naam. Ze gaat graag mee uit wandelen en loopt keurig netjes mee aan de riem. In veilig gebied loopt ze los en als je haar roept sprint ze naar je toe en staat bijna te trappelen van blijdschap.
Bij het zien van andere honden kan ze soms blaffen maar dat is vrij snel over. Wel is ze vriendelijk als ze de hond ontmoet. Vogels vindt ze interessant en daar wil ze naar toe.
YUNA is volledig zindelijk.
YUNA kan al even alleen thuis blijven, samen met de andere honden in het opvanggezin. In de nacht verblijft ze in de bench en dat gaat goed, ze piept eventjes en gaat dan heerlijk slapen tot de volgende ochtend.
Mee in de auto gaat goed.

Klik hier om twee filmpjes te bekijken van YUNA in Spanje.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
YUNA is een heerlijk hondje voor jonge senioren of een gezin met wat oudere kinderen die leuke dingen met haar willen ondernemen. Al teveel drukte om haar heen in het dagelijkse ritme maakt haar erg onzeker en nerveus. YUNA is goed met kinderen vanaf 8 jaar, zolang ze maar niet te druk voor haar zijn.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal met andere honden. Gedrag met katten is niet getest (kattentest is mogelijk).
Bijzonderheden YUNA woonde bij een man die haar slecht verzorgde. Op een dag dreigde hij dat hij haar ging doden omdat ze steeds zwanger werd en buren belden naar onze vrienden van Refugio Canino Torres voor hulp. Zij zijn naar de man toe gegaan en hebben hem overgehaald om YUNA aan hen over te dragen.
Kosten: € 260,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG