Y U R I
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 13/12/2015
Schouderhoogte
Kleine middelmaat: 38 cm hoog en 13 kg.
Uiterlijk
Lichtbruin/grijs, beetje ruwharig.
Herkomst
Spanje, Torrelavega (Cantabri)

De heel jonge vereniging 'Refugio Canino Torres' is in juli 2013 gesticht door de vrijwilligers die al sinds 2011 actief zijn in het asiel van Torrelavega. Ze zijn vanaf nu een onafhankelijke vereniging, voorheen waren ze onderdeel van de dierenbeschermingsorganisatie Aspacan. Refugio Canino Torres krijgt geen subsidies van de steden en gemeenten behalve gratis vuilnis ophalen, rattenbestrijding en watervoorziening. Ze moeten dus erg hard werken om vooral het 'erfgoed' van vr 2011 te kunnen onderhouden, veelal grote, oudere en moeilijk plaatsbare honden. Deze moedige dierenvrienden organiseren evenementen om wat geld te winnen en zijn afhankelijk van sponsors en donateurs om de dieren waardig te kunnen verzorgen. Wij hebben in 2012 een zomeractie voor Torrelavega gehouden om extra voeding te kunnen kopen en ondersteunden de honden met nihil plaatsingskansen jarenlang via ons - nu gestopte - AHA project. Voor een stukje geschiedenis van Torrelavega vanaf 2011 tot nu, klik hier.
Verblijfplaats
Spijkenisse, in een opvanggezin met jonge kinderen, een andere hond, een kat en konijnen.
Karakter YURI is een lief, vrolijk en sociaal hondje. Zij draait al goed mee in het dagelijks ritme van het opvanggezin. In huis is zij de meeste tijd rustig. Ze speelt wat, komt een knuffel halen, kijkt wat de kindjes aan het doen zijn of gaat lekker ergens liggen. YURI pakt dingen snel op. Vaak is n keer aangeven dat iets niet mag al voldoende.
Met het andere hondje in het opvanggezin (een teefje op leeftijd) gaat ze goed om. Ook met de kinderen (een tweeling van 5 jaar) gaat ze goed om. YURI vindt het heerlijk om met ze te kroelen.
Met de kat in huis wil ze soms spelen zonder hierin vervelend gedrag te laten zien.
YURI kan al even alleen thuis blijven. Ze verblijft dan in de bench. Ook 's nachts slaapt zij in de bench. Dit gaat prima.
Buiten kan YURI dingen soms wat spannend vinden. Met name bij verkeer laat ze zien dat ze soms het liefste weg wil uit de situatie. YURI trekt sowieso behoorlijk aan de riem, maar dan helemaal. Ook is ze buiten best energiek. Op termijn zou het heel goed kunnen dat YURI bijvoorbeeld mee kan rennen naast de fiets.
Vreemde honden vindt ze leuk en in het contact is zij nieuwsgierig. Als YURI een hond spannend vindt, laat ze wel eens een blafje horen.
YURI is volledig zindelijk.

Klik hier om een filmpje te bekijken van YURI in Spanje.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
YURI past in veel situaties en kan zowel als hond alleen als bij een andere hond geplaatst worden.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Zeer sociaal, ook met katten.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden Van het verleden van YURI is niets bekend, wel vermoedt men in het asiel dat YURI een thuis gehad heeft.
Kosten: € 295,-- gift + € 85 ,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG