Y U U L
contactpersoon
voor meer info:
peter@sos-strays.nl
+31 (0)6-50962414
 tussen 14.00 en 22.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef
Ras
Mix type herder
Leeftijd
± 26/12/2020
Schouderhoogte
Wordt waarschijnlijk een grote hond.
Op 10/06/2021 met bijn 6 maanden oud: 53 cm hoog en 18 kg.
Uiterlijk
Black & Tan, wollige puppyvacht.
Herkomst
Griekenland, Athene

Illioupolis Animal Welfare Union is een kleine organisatie die zwerfdieren redt, opvangt en herplaatst in de omgeving van Illioupolis, een buitenwijk van Athene. De organisatie wordt gerund door Iris Roussis, een grote dierenvriend waar wij al jarenlang mee samenwerken en zo nu en dan een hond kunnen laten overkomen als er een vlucht beschikbaar is. Meer info: www.zeil.gr.
Verblijfplaats
Brunssum, in een opvanggezin met andere honden en katten.
Karakter Lieve speelse pup. YUUL is een heerlijk puppekindje dat de hele wereld aan het ontdekken is. Met haar -tijdelijke- grote en kleine hondenvrienden kan ze het heel goed vinden en ze ravotten wat af. Met de katten kan ze het goed vinden.
In het bos en het veilige park mag ze graag snuffelen en dan even lekker ravotten, hoe wilder hoe liever. YUUL loopt keurig mee aan de riem en ze springt vrijwillig in de auto waar ze keurig rustig gaat zitten tussen de andere honden.
YUUL slaapt de nachten keurig door in de bench en is, op een ongelukje na, helemaal zindelijk.
Kluifjes heeft ze in de roedel leren waarderen, en ze heeft alleen interesse in haar eigen kluifje.
YUUL is wat aftastend in het contact maken met mensen die ze niet kent.
YUUL geniet ontzettend van wandelen en luieren in de tuin. Ze is waaks, maar met een stemcorrectie is ze gauw weer stil.

Klik hier om een paar filmpjes te bekijken van YUUL in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Opvoeding Pups     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
YUUL is een pup die nog verder opgevoed moet worden. Zij past bij mensen die begrijpen dat een pup van alles te leren heeft en die haar met een positieve opvoeding op willen laten groeien tot een sociale, volwassen hond. Omdat zij nog zo jong is, kan zij niet geplaatst worden bij mensen die te veel uren afwezig zijn.
Omdat wij vermoeden dat YUUL een flinke hond wordt, plaatsen we haar niet in een jong gezin of op een appartement. Een druk gezin is ook niet aan haar besteed. YUUL heeft een zachte, maar zeer consequente hand van opvoeden nodig: nee is nee en ja is ja.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal.
Bijzonderheden YUUL en haar zusje YENTHE (die inmiddels is geadopteerd) zijn gevonden in de bergen, zo goed als zeker zijn ze daar achtergelaten door een eigenaar van ongewenst nest. Gelukkig heeft het team van Zeil zich over hen ontfermd en konden beide zusjes naar Nederland reizen voor een toekomst als huishond.
Kosten gift:  € 295,--

voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouder-
dom, gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG