Z A R I N A
contactpersoon
voor meer info:
steef@sos-strays.nl
+31 (0)6-19987025
  Vanaf 19.30 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 27/10/2016
Schouderhoogte
Kleine middelmaat: 40 cm hoog en 8-9 kg.
Uiterlijk
Lichtbruin/wit, kortharig.
Herkomst
Spanje, Madrid

De dierenbeschermingsorganisatie Adoptalo.com heeft geen asiel maar werkt met verschillende opvangplaatsen zoals opvanggezinnen en gehuurde plaatsen in een dierenpension op jaarbasis. Zij zetten zich vooral in om honden uit een dodingstation in Madrid te kunnen herplaatsen, ook in Spanje zelf, en proberen met voorlichting en campagnes de mensen te wijzen op diervriendelijkheid en de verantwoordelijkheid van de mens voor zijn dieren.
Verblijfplaats
Apeldoorn, in een opvanggezin met andere honden.
Karakter ZARINA is een heel lieve, sociale, maar wat onzekere jonge dame.
ZARINA is inmiddels gewend aan het dagelijkse leven in haar opvanggezin, maar heeft hier wel even tijd voor nodig gehad. Ze is zoals we dat noemen, echt een hondje wat even de kat uit de boom moet kijken. ZARINA is wel gek op aandacht en kan echt genieten van knuffelen als ze je eenmaal kent.
Buiten loopt ZARINA netjes mee aan de riem, maar kan nog schrikken van onverwachte geluiden of b.v. een plots voorbijvliegend blaadje. Ze verstijft dan met haar staart tussen de beentjes, maar vertoont geen totale paniek reactie.
Alleen blijven vindt ZARINA nog lastig, ze gaat niet blaffen, maar versnippert wel standaard eventuele papiertjes. ZARINA verblijft niet in een bench ís nachts of overdag. Op een ongelukje na is ZARINA zindelijk, hier wordt uiteraard nog verder aan gewerkt in het opvanggezin.
ZARINA is vermoedelijk een mix windhondje, wat haar zeer zachte, maar ietwat onzekere karakter ook verklaart.

Klik hier voor een paar filmpjes van ZARINA.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
ZARINA past het beste bij mensen met ervaring met windhonden of mensen met ervaring met onzekere honden, uiteraard mensen die ook tijd, liefde en ruimte voor haar hebben.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal. Bij de kattentest reageerde ZARINA wat angstig. Mogelijk gaat zij wel achter wegrennende katten aan.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden ZARINA werd, samen met haar vermoedelijke zusje CAMELA, door onze vrienden van Adoptalo gered uit de perrera van Madrid. Van hun voorgeschiedenis is helaas niets bekend.
Kosten: € 295,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG