Z A R I N A
contactpersoon
voor meer info:
steef@sos-strays.nl
+31 (0)6-19987025
  Vanaf 19.30 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef gesteriliseerd
Ras
Mix
Leeftijd
± 27/10/2016
Schouderhoogte
Kleine middelmaat: 40 cm hoog en 8-9 kg.
Uiterlijk
Lichtbruin/wit, kortharig.
Herkomst
Spanje, Madrid

De dierenbeschermingsorganisatie Adoptalo.com heeft geen asiel maar werkt met verschillende opvangplaatsen zoals opvanggezinnen en gehuurde plaatsen in een dierenpension op jaarbasis. Zij zetten zich vooral in om honden uit een dodingstation in Madrid te kunnen herplaatsen, ook in Spanje zelf, en proberen met voorlichting en campagnes de mensen te wijzen op diervriendelijkheid en de verantwoordelijkheid van de mens voor zijn dieren.
Verblijfplaats
Apeldoorn, in een opvanggezin met andere honden.
Karakter ZARINA, door haar opvanggezin "Saartje" genoemd, is een lief aanhankelijk hondje. Ze kwispelt als haar opvangouders even weg zijn geweest en thuiskomen.
ZARINA was bij aankomst in haar opvanggezin erg verlegen en onzeker. Ze liep vaak met haar staartje tussen de pootjes met uitlaten. Hierin heeft ze zich hersteld, maar er blijft nog wel iets afwachtends in haar houding. ZARINA is een podenco mix. Deze honden zijn naar vreemden wat ingetogen, maar erg zachtaardig, geduldig en trouw.
Rond etenstijd, als de hondenbakken worden gevuld, verandert ZARINA in een vrolijk hondje dat bijna gaat dansen op de vloer en eet zij met veel smaak haar bak leeg. Van een tussendoortje wordt ze ook helemaal vrolijk.
Je merkt aan haar dat ze blij is met haar warme mandje. ZARINA heeft echt haar plekje gevonden in huis op een grote hondenbank, maar slaapt ook wel op een kussen van een van de andere honden in huis. Een bench wordt niet gebruikt.
ZARINA is in huis rustig. Blaffen doet ze nauwelijks. Ze slaat ook niet aan als de andere honden in het opvanggezin van zich laten horen.
Er komen in het opvanggezin regelmatig kleinkinderen op bezoek en ZARINA reageert daar zeer positief op.
ZARINA kan met gemak een aantal uurtjes alleen thuis zijn met de andere honden. Dingen kapot maken doet ze niet. Ze vermaakt zich dan goed met knuffels en geknoopte lapjes stof.
ZARINA loopt buiten rustig naast je aan de riem en trekt niet. Je merkt dat ze het geweldig vindt om met andere honden te kunnen spelen.
ZARINA is niet gebaat bij een harde opvoeding. Ze stelt het enorm op prijs om met liefde benadert te worden met een zachte stem.
Kortom: ZARINA is een groot, klein lief schatje, dat nog wat moet acclimatiseren, maar waar men een gouden hondje aan zal hebben.

Klik hier voor een paar filmpjes van ZARINA.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Basisopvoeding     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
ZARINA past het beste bij mensen met ervaring met windhonden of mensen met ervaring met onzekere honden, uiteraard mensen die ook tijd, liefde en ruimte voor haar hebben.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal. Bij de kattentest reageerde ZARINA wat angstig. Mogelijk gaat zij wel achter wegrennende katten aan.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden ZARINA werd, samen met haar vermoedelijke zusje CAMELA, door onze vrienden van Adoptalo gered uit de perrera van Madrid. Van hun voorgeschiedenis is helaas niets bekend.
Kosten: € 295,-- gift + € 60,-- toeslag
sterilisatie / castratie:   zie toelichting


voor deelname in onze   gemaakte kosten, en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.


De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouderdom, gechipt, en in bezit van Europees paspoort. Ze werden voor vertrek uit Spanje dmv bloedproeven getest op de plaatselijke voorkomende zuiderse ziektes. De uitslagen waren negatief, dus gezond.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG