Z E N N A
contactpersoon
voor meer info:
elvira@sos-strays.nl
+31 (0)6-46386168
  Tussen 10.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef
Ras
Mix
Leeftijd
± 11/10/2019
Schouderhoogte
Wordt waarschijnlijk een flinke middelmaat.
Op 14/02/2020 met 4 maanden oud: 44 cm hoog en 13 kg.
Uiterlijk
Bruin/wit met donkere snoet, kortharig.
Herkomst
Griekenland, Athene

Illioupolis Animal Welfare Union is een kleine organisatie die zwerfdieren redt, opvangt en herplaatst in de omgeving van Illioupolis, een buitenwijk van Athene. De organisatie wordt gerund door Iris Roussis, een grote dierenvriend waar wij al jarenlang mee samenwerken en zo nu en dan een hond kunnen laten overkomen als er een vlucht beschikbaar is. Meer info: www.zeil.gr.
Verblijfplaats
Lienden, in een opvanggezin met andere honden, een kat en konijnen.
Karakter ZENNA is een lieve, rustige, zelfzekere en sociale pup. In het opvanggezin draait zij al heel goed mee. ZENNA laat zich niet snel van de wijs brengen. Krijgt zij een keer een correctie van een andere hond, dan accepteert ze dat zonder meer, zonder er erg van onder de indruk te zijn. Als haar speelgoed wordt afgepakt, haalt ze het 5 minuten later gewoon weer terug zonder hierbij vervelend te zijn.
ZENNA is sociaal tegen mensen en honden. Ze vindt alles en iedereen leuk, zonder hierin erg opdringerig te zijn. Ze komt graag een knuffel halen en ook even op schoot zitten vindt ze heerlijk. In huis is zij verder rustig. Ze speelt wat met de andere honden of ze speelt alleen. Als ze moe is, zoekt ze ergens een plekje op om lekker te gaan slapen.
ZENNA verblijft bij afwezigheid van het opvanggezin in de bench. Dit gaat prima. Ook 's nachts verblijft zij in de bench. Als ze uit de bench mag en het gaat haar niet snel genoeg, kan ZENNA wat vocaal reageren door hard te blaffen.
ZENNA is erg gefocust op eten en als ze eenmaal doorheeft dat ze eten krijgt, is het feest. Ze rent dan met veel enthousiasme haar bench in en zou het liefste de etensbak uit je handen grissen. Een antischrokbak is bij ZENNA dan ook zeer aan te raden.
ZENNA is benchzindelijk en heeft nog wel eens een ongelukje in huis.
ZENNA moet nog leren netjes aan de riem te lopen. ZENNA heeft nog niet losgelopen maar zal dit zeker op termijn kunnen. Los in de tuin luistert zij perfect naar haar naam en komt direct als je haar roept.

Klik hier om een filmpje te bekijken van ZENNA in Nederland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Opvoeding pups     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
ZENNA is nog een pup en moet verder opgevoed worden. Zij past bij mensen die begrijpen dat een pup van alles te leren heeft en die haar met een positieve opvoeding op willen laten groeien tot een sociale volwassen hond. Omdat zij zo jong is, kan zij niet geplaatst worden bij mensen die te veel uren afwezig zijn.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal en speels.
Bijzonderheden ZENNA werd, samen met een aantal broers en zusjes, gevonden in de bergen rondom Athene, vermoedelijk gedumpt zoals helaas zo vaak gebeurt. Van hun afkomst is niets bekend. ZENNA is, samen met broer ZORAN, naar Nederland gereisd voor een toekomst als huishond. Zusjes ZARAH en ZOYA waren al eerder naar Nederland gereisd. ZARAH en ZORAN zijn inmiddels geadopteerd.
Kosten gift:  € 295,--

voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouder-
dom, gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG