Z O Y A
contactpersoon
voor meer info:

  Noor

+31 (0)6-37271211

  Tussen 14.00 en 20.00 uur

Foto   [klik op foto voor vergroting]
Geslacht
Teef
Ras
Mix
Leeftijd
± 11/10/2019
Schouderhoogte
Wordt waarschijnlijk een flinke middelmaat.
Op 20/02/2020 met ruim 4 maanden: 46 cm hoog en 12 kg.
Uiterlijk
Bruin/wit met donker masker, kortharig.
Herkomst
Griekenland, Athene

Illioupolis Animal Welfare Union is een kleine organisatie die zwerfdieren redt, opvangt en herplaatst in de omgeving van Illioupolis, een buitenwijk van Athene. De organisatie wordt gerund door Iris Roussis, een grote dierenvriend waar wij al jarenlang mee samenwerken en zo nu en dan een hond kunnen laten overkomen als er een vlucht beschikbaar is. Meer info: www.zeil.gr.
Verblijfplaats
Brunssum, in een opvanggezin met andere honden en katten.
Karakter ZOYA laat zich kennen als een sociale en lieve pup. Ze heeft een rustig karakter en lijkt daarin op haar broertje ZORAN. ZOYA wordt graag aangehaald en is hierin niet opdringerig. ZOYA heeft aandacht voor haar baasjes en wil graag pleasen. Ze gedraagt zich keurig en is vol vertrouwen als het baasje haar oren of gebit nakijkt. ZOYA gaat op haar rug liggen en laat alles vriendelijk toe.
ZOYA is overdag nagenoeg zindelijk. Ze geeft het netjes aan als ze moet plassen door bij de tuindeur te gaan staan. Haar opvangmamma moet dan wel gelijk reageren want wachten is nog een stapje te ver voor ZOYA. Vooralsnog plast en poept ZOYA in de tuin. ZOYA heeft nog niet echt begrepen dat dat ook kan tijdens de wandeling.
's Nachts slaapt ZOYA beneden in de bench en is rustig. Ze plast en poept in de nacht nog wel in de bench.
ZOYA speelt graag met zachte knuffeltjes en botjes en maakt niks kapot. Als ze de kans krijgt pakt ze de theedoek van het aanrecht en gaat daarmee in haar mand liggen. ZOYA mag in het opvanggezin op de bank liggen.
ZOYA is wat verlegen en kan schrikken van onverwachte dingen of geluiden, zo vindt ze de tuin erg leuk maar hoort ze ergens een hond blaffen dan wil ze gauw weer naar binnen.
ZOYA is gek op de kleinkinderen en is erg lief met ze. ZOYA is een makkelijke eter, ze vertoont geen baknijd. Aan de riem zwabbert ZOYA nog wat van links naar rechts. Trekken doet ze niet. ZOYA reageert niet op auto's of fietsers en blaft nagenoeg niet.
Al met al is ZOYA een ongecompliceerde en vriendelijke pup.

Klik hier om een filmmpje te bekijken van ZOYA en haar zusje ZARAH in opvang in Griekenland.
Opvoedingstips
Om de beste kansen te hebben op een goede start is het belangrijk om inzicht in bepaald gedrag te krijgen zodat je hierop adequaat kunt reageren en de juiste begeleiding/opvoeding kunt geven. Lees hiervoor onderstaande teksten door:   [klik op de links]

    ø Opvoeding pups     ø Roedelgedrag     ø Angst/Onzekerheid     ø Verlatingsangst
Profielschets adoptant
ZOYA is nog een pup en moet verder opgevoed worden. Zij past bij mensen die begrijpen dat een pup van alles te leren heeft en die haar met een positieve opvoeding op willen laten groeien tot een sociale volwassen hond. Omdat zij zo jong is, kan zij niet geplaatst worden bij mensen die te veel uren afwezig zijn. Verder past ZOYA eigenlijk in iedere gezinssituatie.

LET WEL: Al onze honden hebben een (meer of minder heftig) verleden, hierdoor kunnen ze lichamelijke gebreken hebben door bijvoorbeeld minder goede voeding op jongere leeftijd, gebrek aan medische zorg of door verwaarlozing en/of mishandeling. Wij gaan er van uit dat u als adoptant zelf kunt bedenken of u draagkrachtig genoeg bent om eventuele medische kosten in de toekomst te kunnen betalen of om een huisdierenverzekering af te sluiten na adoptie. Wij doen onze uiterste best om onze honden zo goed als mogelijk ter adoptie aan te bieden en indien er medische problemen bekend zijn, zullen deze zeker gemeld worden.
Stichting S.O.S. Strays is niet verantwoordelijk voor onkosten na de adoptie.


Heeft u interesse, lees dan eerst de adoptie procedure door.
Bij andere honden
Sociaal en speels. Ook met de katten van het opvanggezin.
Klik hier voor tips om de kennismaking tussen hond en kat positief te laten verlopen.
Bijzonderheden ZOYA en haar zusje ZARAH zijn gevonden in de bergen rondom Athene, vermoedelijk gedumpt zoals helaas zo vaak gebeurt. Van hun afkomst is helaas niets bekend. Beide zusjes zijn naar Nederland gereisd voor een toekomst als huishond.
Zusje ZENNA en broertje ZORAN zijn ook naar Nederland gereisd. Inmiddels zijn ZARAH en ZORAN geadopteerd.
Kosten gift:  € 295,--

voor deelname in onze gemaakte kosten en stelt ons in staat de
buitenlandse honden hier én in land van herkomst te blijven helpen.

De honden zijn allen ontwormd, geënt volgens ouder-
dom, gechipt, en in bezit van een Europees paspoort.
N.B.: Wanneer u interesse in één van onze hondjes heeft en daarvoor telefonisch contact met ons opneemt verzoeken wij u vriendelijk om bij geen gehoor zelf later nog eens terug te bellen. Wij trachten de onkosten aan telefoongesprekken zo laag mogelijk te houden zodat we het beschikbare budget optimaal aan het redden en verzorgen van de honden kunnen besteden. We hopen dat u hier begrip voor heeft.TERUG